Blog Bert van Renselaar: ‘Meters maken voor het klimaat!’


Vorige week was de Dutch Green Building Week. Een hele week om onze vooruitgang op het gebied van verduurzamen van gebouwen in het zonnetje te zetten. En er is gelukkig heel veel vooruitgang te melden!

Zo heeft de overheid de afgelopen jaren steeds strakkere regels opgesteld, stellen banken meer eisen aan de duurzaamheid van vastgoed en dalen de kosten van duurzame technologieën nog steeds. De opgave binnen de gebouwde sector is groot, maar op dit moment zijn we wel degelijk meters aan het maken voor het klimaat. En dat is fijn.

Inspirerende sprekers

De afgelopen week heb ik op de diverse congressen onder andere Reinier van den Berg en Jan Terlouw zeer inspirerend horen spreken over het belang van verduurzamen. Goed om te horen, maar voor de zaal vol believers eigenlijk niet meer nodig. We zijn al overtuigd en we zijn al aan de slag. Geen woorden, maar daden.

Laatste blog

Daarom heb ik ook besloten om na twee jaar bloggen ermee te stoppen. Genoeg woorden voor mij, ik ga meer tijd steken in die daden. Een mooi moment om het stokje over te dragen aan iemand anders. Wie heeft interesse? En aan iedereen die dit toevallig leest en dat de afgelopen twee jaar heeft gedaan: bedankt, ik heb het in elk geval met plezier gedaan!

Bert van Renselaar
Managing Partner
CFP

Lees hier meer blogs van Bert van Renselaar.
Foto: Jan Terlouw op het DGBC Congres (foto: Dutch Green Building Council)