UPDATES

Bespaar tot 20 procent op uw stookkosten

Door Redactie - 18 oktober 2017

Tags:

Nu de dagen weer korter worden en de temperatuur daalt, willen we er op ons werk warm bijzitten. En dat kan voordeliger. Controleer uw installaties nu en bespaar deze winter tot wel 20% op het energieverbruik van uw bedrijf of organisatie. Zo geniet u samen met uw collega’s van een zuinig en comfortabel klimaat.

Dit bericht verscheen eerder op RVO.nl.

Oktober is de start van het stookseizoen. Om zo zuinig mogelijk te stoken, is het slim om uw installaties na te lopen. Door uw energieverbruik periodiek te meten, te registreren en te bewaken, worden afwijkingen in het verbruik zichtbaar en kunt u maatregelen nemen om eventuele problemen op te lossen.

Doe de herfstcheck

Controleer of uw installatie op orde is en uw installatie juist is ingesteld. Monitor de resultaten en neem actie bij afwijkingen. Door uw energieverbruik actief bij te houden, krijgt u inzicht in het verbruik, bespaart u energie, zorgt u voor een beter binnenklimaat en comfort en voorkomt u storingen.

Voorkom energieverspilling

Sinds 1 juli 2017 moeten alle bedrijfstakken met een erkende maatregelenlijst voldoen aan de algemene Doelmatig Beheer & Onderhoud maatregelen (DBO). Het doel van de Rijksoverheid met deze maatregelen is aandacht vragen voor een goede werking van installaties en daarmee minder energieverspilling. Voor zeven sectoren valt onder de DBO-maatregelenlijst ook het hebben van een Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS).

Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS)

Vanaf 1 januari 2018 is het verplicht uw energieverbruik actief bij te houden met een Energieregistratie- en Bewaking Systeem (EBS). Dit systeem laat op eenvoudige wijze zien waar en hoe er door slimmere instellingen energie en dus kosten kunnen worden bespaard.

Meer weten?

Bron: RVO.nl