Middagcongres duurzaam winkelvastgoed


Platform Duurzaam Winkelvastgoed – Next Step: Voor de toekomst van de Nederlandse winkelsector is een versnelde verduurzaming van het winkelvastgoed noodzakelijk. Het platform Duurzaam Winkelvastgoed treedt op als katalysator om de doelstellingen van het (Parijse) Energieakkoord te behalen.

Het middagcongres wordt gehouden op 7 november 2017 in het Oude Magazijn in Amersfoort.

Programma

13.30 uur: Ontvangst
14.00 uur: “50 Stappenplan” Duurzaam Winkelvastgoed

De klimaatafspraken versneld tot stand brengen? De doelstellingen van het Parijse Energieakkoord realiseren? Hoe kan de winkelvastgoedsector hier aan bijdragen? Waar staan we nu vanuit de sector, welke initiatieven en tools zijn hiervoor beschikbaar? En hoe kunnen we de resultaten meten? In een half uur wordt de uitdaging klip en klaar voor u neergezet.

Anneke de Vries (Ahold), voorzitter werkgroep Deltaplan, Rachelle Vingerhoeds (HB Capital), voorzitter Platform Duurzaam Winkelvastgoed en Thomas Metz – DGBC

14.30 uur: Succesvolle verduurzaming door “Waardecreatie

Is groen winkelvastgoed uiteindelijk niet alleen duurzamer maar ook meer waard? Zijn banken nog wel bereid om grijze winkels te financieren? Kunnen labels en greenleases de waarde van winkelvastgoed bepalen? Wat is de internationale standaard van taxaties op het gebied van groen vastgoed? Toonaangevende sprekers van onder meer ABN, C&W en RICS vertellen u de laatste stand van zaken.

Met onder andere de sprekers Petran van Heel (Sector Banker Bouw at ABN AMRO Bank), Elsbeth Quispel (Head of Strategic Consultancy & Sustainability at Cushman & Wakefield), Stef Weekers, (bestuurslid RICS, CONSULT AM RED).

15.30 uur: Circle of Influence

Maar bij winkels ligt het toch veel moeilijker? Want winkeliers huren casco. De verhuurder kan zich niet bemoeien met de installaties en de verlichting. Dat raakt direct de bedrijfsvoering van de ondernemer. Hoe kunnen we elkaar vinden? Hoe kan het wél? Beide partijen gaan met elkaar in gesprek.

Met onder andere de sprekers Micha Candel (Real Estate Manager at Zeeman Textielsupers) en, Vomar, Carl Damen (Hoofd Acquisitie en Projecten Primera) en Edwin van de Woestijne (Fund Director ASR Dutch Prime Retail Fund).

16.00 uur: Succesvolle verduurzaming door Techniek & Innovatie

Kunnen innovatieve oplossingen dan het verschil maken? Hoe kan de techniek bijdragen aan het 50 stappenplan? Wat zijn de inspirerende voorbeelden? Met een oproep naar de sector voor pilotprojecten om zo van elkaar te leren.

Met onder andere de sprekers Henk Vlug (Director bij Fortrus The Building Care Company & NoClaims) en Kevin Raaijmakers (Business Development Director at Philips Lighting Telecaster)

16.35 uur: Keynote spreker ter inspiratie “Het is onze maatschappelijke plicht om te verduurzamen”.

17.00 uur: Afsluitende borrel

Deelname en inschrijven

Dit congres wordt aangeboden aan de sector door het Platform Duurzaam Winkelvastgoed. Deelname door aangesloten leden is gratis.

Inschrijven kan via deze link.

Bron: NRW