Webinar interdisciplinaire vaardigheden voor professionals bouwindustrie


Dit webinar zal de mismatch tussen de beschikbare en benodigde professionele vaardigheden aanpakken die nodig zijn voor het succesvolle ontwerp, de constructie en het onderhoud van nearly Zero-Energy Buildings (nZEB).

Het trainen van technische experts, architecten en bouwmanagers (white collar) is net zo belangrijk als het opleiden van vakmensen, bouwvakkers en systeeminstallateurs (blue collar). Beide groepen hebben uiteindelijk een gedeelde verantwoordelijkheid en complementaire rollen om de energietransitie in de Europese vastgoedsector te realiseren. Het wordt algemeen erkend dat de blue collars de nieuwe technische vaardigheden missen, terwijl het de white collars voornamelijk ontbreekt aan een geïntegreerde ontwerpbenadering en vaardigheden om multidisciplinair samen te werken.

Het webinar richt zich op dit laatste aspect: de interdisciplinaire vaardigheden die in de bouwsector nodig zijn voor de samenwerking tussen professionals van de uitvoerende en leidinggevende kant, en hoe dit probleem opgelost kan worden door middel van CPD-cursussen (continuing professional development). De sprekers zullen deze aspecten toelichten door te vertellen over hun eigen expertise en ervaringen die ze hebben opgedaan met het volgen van CPD-cursussen. De aandacht ligt vooral op de specifieke vaardigheden die sterk gewaardeerd worden binnen de sector.

Sprekers

  • Anita Derjanecz, REHVA: Skill development of “white collars” towards NZEB
  • Peter Op ‘t Veld, Huygen Installatie Adviseurs: The PROF/TRAC EU level training and qualification scheme as a solution to upskill practicing professionals
  • Philippe Moseley, EASME: Upskilling building sector professionals – the challenges and the EU action plan
  • Juan Travesi, ATECYR: A successful example of interdisciplinary professional training in Spain – lessons learnt
  • Sorcha Edwards, Housing Europe: Essential skills amd innovative solutions needed for a fair energy transition – views from the social housing sector

 

De webinar wordt 21 november om 10.00 uur georganiseerd door BUILD UP en is gratis. Vooraf registreren via deze link is wel noodzakelijk.

Bron: Build Up

Beeld Bouwprofessionals: Shutterstock / goodluz