Regelhulp toetst haalbaarheid vastgoedtransformatie


Er is een nieuwe tool online: de Regelhulp VastgoedTransformatie. Hiermee controleren gemeenten, gebouweigenaren, ondernemers en collectieven of hun transformatieprojecten haalbaar zijn. Zowel op bouwtechnisch, financieel als maatschappelijk gebied. Deze aanpak maakt het instrument uniek.

Dit bericht verscheen eerder op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Nederland kampt met een tekort aan woningen. Tegelijkertijd hebben veel gemeenten te maken met leegstand. Vandaar dat het logisch is om lege gebouwen te transformeren tot woningen. Op veel plekken is dit al succesvol gebeurd. Maar wat zijn de mogelijkheden voor lastiger te transformeren gebouwen? In hoeverre zijn nieuwe plannen hiervoor haalbaar?

Volledige haalbaarheidstoets

De Regelhulp VastgoedTransformatie helpt gemeenten, gebouweigenaren, ondernemers en collectieven bij hun eerste oriëntatie. Het online instrument toetst de haalbaarheid van hun plannen voor transformaties. De Regelhulp is een unieke indicator. Aan de hand van een vragenlijst wordt de financiële, bouwtechnische en maatschappelijke haalbaarheid al snel duidelijk.

Financieringsmogelijkheden

Met de Regelhulp kan iedereen meteen praktisch aan de slag. Het eind van de toets geeft een indicatie hoe kansrijk de voorgenomen plannen zijn. Dat geeft houvast bij verdere gesprekken om het vastgoed te transformeren. Het instrument verwijst ook naar voorbeelden van interessante financieringsconstructies.

Nieuwsgierig?

De Regelhulp is ontwikkeld door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Bekijk hier de Regelhulp VastgoedTransformatie.

Bron: RVO