Winnaars FM Bachelor en FM Master of the Year scriptieprijzen 2017 bekend


De prijs voor de beste bachelorscriptie binnen het facilitaire werkveld is dit jaar gewonnen door Sabine Reinink (NHTV Facility Management). De prijs voor de beste masterscriptie ging naar Monique Boessenkool (Saxion/University of Greenwich). De scriptieprijzen van beroepsvereniging FMN en het Landelijk Overleg Opleidingen Facility Management (LOOFD) zijn uitgereikt tijdens het FMN Connect XL Congres dat plaatsvond bij Hogeschool InHolland in Diemen.

Voor de titel FM Bachelor of the Year waren dit jaar vier genomineerden en voor de FM Master of the Year twee. Zij namen in korte pitches de deelnemers aan het FMN Connect XL Congres mee in het onderwerp van hun scriptie en de toepasbaarheid van de conclusies daaruit voor het facilitaire werkveld. De jury – die eerder dit najaar de volledige scripties al had beoordeeld – maakte daarna de winnaars van beide prijzen bekend.

Winnende bachelorscriptie

Sabine Reinink won de titel FM Bachelor of the Year met haar scriptie ‘Changes in information management, from traditional to demand-supply’. Over de winnende scriptie zei Ellen van der Veen namens de jury: “De scriptie van Sabine betreft een aandachtsgebied dat zeker binnen de gezondheidszorg in de actualiteit staat, een vernieuwend karakter heeft en bijdraagt aan de verdere ontwikkeling binnen ons vakgebied. De jury is van mening dat het werkstuk zich beweegt op hbo-academisch niveau. Er wordt een gedegen verband gelegd tussen de demand/supply-organisatie en informatiemanagement. De vertaling op dit gebied van theorie naar praktijk levert met name binnen de gezondheidszorg een nieuwe verfrissende kijk op de rol van performance management.”

Winnende masterscriptie

Ook over de winnende masterscriptie ‘The effect of contract on thrust development in Public Private Partnerships’ van Monique Boessenkool was de jury vol lof: “Monique heeft een zeer interessante studie opgeleverd over de rol van ‘vertrouwen’ in relatie tot het succesvol laten zijn van grote PPS-contracten. Op basis van een gedegen literatuurstudie heeft zij via diepte-interviews haar stellingen gevalideerd. Het onderzoek bevat daarnaast een aantal concrete aanbevelingen om toekomstige PPS-constructies succesvol te laten zijn. Monique is voldoende kritisch en toont met dit onderzoek aan dat aandacht voor het opbouwen van vertrouwen relevant is voor ons vakgebied. Niet alleen als het gaat om grote PPS-trajecten, maar bijvoorbeeld ook in het kader van Best Value Procurement.”

Andere genomineerden

De andere genomineerden voor de FM Bachelor of the Year waren Linda van der Wel (Hogeschool van Utrecht; Hospitality bij DNB; scherp, open, betrokken en betrouwbaar), Lieke Hekers (Zuyd Hogeschool; Contractmanagement in de publieke sector) en Ben Pillen (Haagse Hogeschool; Duurzame Zorg). Voor de FM Master of the Year was er één andere genomineerde, te weten: Marcel Commandeur (Zuyd Hogeschool/University of Greenwich; Smart technology in Dutch care hotels – an exploratory study on the impact of smart technology in guest rooms of Dutch care hotels).

Prijzen

De twee winnaars worden in de gelegenheid gesteld een internationaal FM Event in Europa te bezoeken, zoals World Workplace Europe of de EFMC. Daarnaast ontvangen de winnaars en de overige genomineerden een jaar gratis lidmaatschap van FMN.

Bron: FMN

Beeld FMN - Winnaars scriptieprijzen 2017: FMN / Marco Okhuizen