‘Met nieuw vakmanschap energieneutraal bouwen’ – Slotconferentie BuildUpSkills op 5 juni


Bent u al klaar voor het energieneutraal bouwen en installeren in 2020? Wat vertellen de nieuwe Europese richtlijnen u hierover? En wat kunt u doen om slim op de richtlijnen in te spelen? Ontdek uw kansen op de op 5 juni in Amersfoort plaatsvindende BuildUpSkills-conferentie ‘Met nieuw vakmanschap energieneutraal bouwen’ en schrijf u snel in! De slotconferentie markeert de afronding van het BuildUpSkills-traject.

In het ochtendprogramma van de conferentie presenteren de consortiumpartnerts van BuildUpSkills u hun in de afgelopen jaren opgedane jaren opgedane kennis en ervaring bij het inrichten van de kennisinfrastructuur voor duurzaam bouwen. Ook krijgt u inzicht in hoe andere landen in Europa invulling aan energieneutraal bouwen geven. Doekle Terpstra (UNETO-VNI), Maxime Verhagen (Bouwend Nederland) en Energiecommissaris Ruud Koornstra bieden u vervolgens hun visie op hoe zij de vernieuwingsslag binnen de sector verder willen stimuleren.

In het middagprogramma gaat u actief aan de slag met wat de nieuwe Europese richtlijnen voor energieneutraal bouwen en installeren voor u betekenen. Met workshops en presentaties krijgt u inzicht in de stappen die u als bedrijf of onderwijsinstelling kunt nemen om zo slim mogelijk in te spelen op de nieuwe eisen van de energetische verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Het programma

10.00 uur: Opening door Anouschka Laheij, dagvoorzitter
10.05 uur: Verduurzaming van Nederland vraagt om nieuw vakmanschap!
10.35 uur: Energy efficient buildings in 2020 and beyond: is the workforce ready? – Met Amandine De Coster, BuildUpSkills Europe
11.00 uur: Het energieakkoord in de praktijk! Met Doekle Terpstra (UNETO-VNI), Maxime Verhagen (Bouwend  Nederland) en Ruud Koornstra (Nationaal Energiecommissaris)
12.00 uur: Wat heeft BuildUpSkills opgeleverd? U kiest uit verschillende parallelle sessies
12.30 uur: Lunch
13.30 uur: Hoe werkt het in de praktijk? Twee bedrijven en een school vertellen over hun aanpak.
14.30 uur: Wat heeft BuildUpSkills u te bieden? U kiest uit verschillende parallelle sessies
15.15 uur: Vervolg: wat heeft BuildUpSkills u te bieden? U kiest uit verschillende parallelle sessies
15.45 uur: Hoe gaan we verder? Aankondiging van de BuildUpSkills Award 2019
16.00 uur: Afsluiting met borrel

Aanmelden

Het complete programma kunt u hier downloaden. Het is een praktische dag met korte, heldere presentaties en ervaringen uit het bedrijfsleven en het onderwijs. De conferentie is speciaal bedoeld voor alle bedrijven en onderwijsinstellingen die actief (willen) zijn op het gebied van de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Aanmelden voor de conferentie kan via deze link.

Bron: BuildUpSkills

Beeld header BUS: BuildUpSkills / BuildUpSkills