Openingsevent EU Green Week


Op maandag 21 mei 2018 (Tweede Pinksterdag) vindt in Utrecht de officiële opening plaats van de EU Green Week. De Gemeente Utrecht en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) organiseren samen het openingsevent, met als thema ‘Groene steden voor een groenere toekomst’. Als locatie voor dit event is gekozen voor De Knoop, het onlangs volledig duurzaam gerenoveerde gebouw van de Rijksoverheid. De voertaal is Engels.

Dit bericht verscheen eerder op PBL.nl.

Programma voor professionals

Voor professionals die lokaal, regionaal, nationaal en/of internationaal actief zijn met (groene) steden is een interessant programma opgesteld.

Zo vindt er een rondetafeldiscussie plaats tussen burgemeesters (geïnspireerd op de bestseller Als burgemeesters de wereld zouden regeren van Benjamin R. Barber) en zijn er workshops rond de vraag hoe steden groener kunnen worden (met medewerking van o.a. universiteiten van Utrecht en Durham, RIVM, Staatsbosbeheer en provincie Utrecht). Er is veel aandacht voor de toekomstige uitdagingen van de stad en hoe je daar creatief mee kan omgaan. Tot slot is er nog een interactief Jonge Raadsleden Debat, waarin raadsleden uit diverse Europese steden in debat gaan met de Utrechtse jeugd over wat het betekent om in de toekomst gezond en groen te kunnen leven.

Dit openingsevent is bedoeld voor strategen, ambtenaren, studenten én professionals die zich bezighouden met ruimtelijke ordening en stedelijke opgaven zoals duurzaamheid, groen in de stad en de energietransitie.

De dag wordt gemodereerd door Tracy Metz. Er zijn bijdragen van onder andere:

Erik Solheim, executive director United Nations Environment Programme (UNEP)
Karmenu Vella, commissaris Europese Unie (EU)
Stientje van Veldhoven, staatssecretaris voor Infrastructuur en Waterstaat
Mariëtte Pennarts, gedeputeerde Provincie Utrecht
Gastheren zijn Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht, en Hans Mommaas, directeur van het PBL.

Bekijk hier het dagprogramma.

Over de EU Green Week

Van maandag 21 mei tot en met vrijdag 25 mei 2018 vindt in Europa de EU Green Week plaats. Tijdens deze week wordt ontdekt op welke manier Europa haar steden betere plekken kan maken om te leven en te werken. Er vinden gedurende deze week diverse events plaats in de hele EU. Kijk voor meer informatie op www.eugreenweek.eu/nl.

Aanmelden

Deelname aan (een deel van) dit interessante programma is gratis. Er zijn slechts 200 plaatsen beschikbaar. Dus meld u snel aan!

Bron: PBL