Werkconferentie – Naar een Paris Proof gebouwde omgeving


Op 21 juni organiseert het Dutch Green Building Council – samen met RVO.nl – een werkconferentie waarin we ingaan op wat er nodig is om een Paris Proof gebouwde omgeving te realiseren. Tijdens de werkconferentie krijgt u de laatste inzichten uit de Klimaattafel Gebouwde Omgeving.

U gaat ook met met elkaar in gesprek over wat er nodig is om tot een versnelling te komen. Er is ruimte voor maximaal 150 deelnemers.

Programma

De werkconferentie vindt plaats in Den Haag van 13.30 uur tot 18.00 uur.

  • Martin Mooij, projectmanager Deltaplan, geeft een uitleg van de Paris Proof benadering en de stand van zaken in de werkgroepen.
  • Boris Hocks, partner in Generation Energy, een spin-off van POSAD, zal ingaan op het duurzame energie potentieel in Nederland. Dit potentieel bepaalt in hoge mate de opgave voor gebouwen.
  • Jaap Dijkgraaf, directeur van DWA, geeft vervolgens de mogelijkheden aan om door middel van monitoring en slimme technologie aanzienlijke besparingen te behalen.
  • Bas van Holten, CEO van Merin, geeft een inkijkje hoe Merin aan de slag is op weg naar een Paris Proof portefeuille.

Na de pauze gaan de aanwezigen in groepen uiteen. In de groepen gaat u in op het verbruik van de gebouwen van de deelnemers en deze te spiegelen aan de ambities van de verschillende werkgroepen van het Deltaplan Duurzame Renovatie.

Tot slot zal Diederik Samsom, voorzitter van de Klimaattafel Gebouwde Omgeving, een update geven van de ontwikkelingen rondom de Klimaattafels die de afgelopen maanden bij elkaar gekomen zijn en het Klimaatakkoord.

Aan een van de Gebouwde Omgeving sub-tafels is de toekomstige normering onderwerp van gesprek geweest en het normeren op basis van werkelijk verbruik.

Meld u aan

U kunt zich aanmelden via het registratieformulier. Deelname is gratis. Heeft u nog vragen of opmerkingen, die kunt u per e-mail sturen naar events@dgbc.nl.

Bron: RVO