TVVL Techniekdag over energie voor de toekomst


De jaarlijkse TVVL Techniekdag vindt plaats op woensdag 14 november. Op deze dag wordt het startsignaal gegeven voor het TVVL jaarthema 2019: Energie voor de toekomst. Het klimaatakkoord biedt de installatiebranche grote uitdagingen en hoge ambities. Welke technieken en innovaties zijn nodig om in de toekomst energie te leveren aan onze woon-, werk- en leefomgeving? En hoe kunnen wij energiek werken aan deze uitdagingen?

Dit bericht verscheen eerder op TVVL.

Omdat Energie voor de toekomst ook staat voor (nieuwe) samenwerkingen, vindt de officiële aftrap plaats van een nieuw online kennisplatform dat alle drempels wegneemt om ideeën, ontwikkelingen, mensen en verschillende vakgebieden met elkaar te verbinden.

In 8 parallelle sessies presenteren TVVL-expertgroepen en communities vervolgens resultaten, technieken en innovaties. Dit levert kennis, inspiratie en inzicht op én het daagt uit om vanuit een eigen specialisme de verbinding met de leefomgeving te leggen.

Ook volgt een introductie van het WENG-label. WENG staat voor Werkelijk ENergiegebruik Gebouw en is een gestandaardiseerde methodiek voor het bepalen van een energie-efficiëntie indicator op basis van het werkelijke energiegebruik van een gebouw. De WENG indicator heeft betrekking op utiliteitsgebouwen en is gebaseerd op het op de hoofdmeters geregistreerde werkelijke energiegebruik en het werkelijke gebruiksoppervlak.

Keynotes

Aan het eind van de dag gaat David Smeulders, hoogleraar energietechnologie aan de TU/e tijdens een plenaire sessie in op Energietransitie in de gebouwde omgeving: duur of duurzaam? Diederik Samsom, voorzitter Klimaattafel Gebouwde Omgeving sluit de TVVL Techniekdag af met een update van maatregelen die in 2019 ingaan en positief moeten bijdragen aan het klimaatakkoord. Kortom, met welke kansen en uitdagingen wordt de TVVL-er geconfronteerd? En kunnen wij ons hier op voorbereiden?

Na afloop van het programma is er een dinerbuffet waarbij voldoende gelegenheid is om te netwerken en de dag door te spreken.

De middag vindt plaats in het Groot Auditorium Klein Vanenburg en de Oranjerie op het Landgoed Kasteel De Vanenburg in Putten. Dit landgoed is makkelijk en snel bereikbaar vanaf de A28 en beschikt over voldoende gratis parkeergelegenheid.

Aanmelden voor de Techniekdag kan via deze link.

Bron: TVVL