UPDATES

Provincie Zuid-Holland zoekt slimme oplossingen voor duurzaamste provinciehuis

Door Redactie - 23 oktober 2018

Tags:

De provincie Zuid-Holland wil het duurzaamste provinciehuis! Via de EnergyChallenge zoeken ze slimme oplossingen voor een lager energieverbruik en meer comfort.

Dit bericht verscheen eerder op Innovation Quarter en Zuid-Holland.nl.

Op naar een ‘smart building’

Zoals het Zuid-Hollandse provinciehuis zijn er in Nederland vele, grote (vaak samengestelde) kantoren(complexen) uit de jaren ’70, ’80, ’90, vaak met complexe installaties en/of met een hoge energierekening. Ze voldoen niet meer aan de wensen van nu en de toekomst. De laatste jaren heeft het provinciehuis al een grote verandering doorgemaakt van gescheiden ruimten naar grotendeels flexplekken, waarbij in één moeite het nodige werk aan onder andere een klimaatbeheersingsinstallatie is verricht.

Met de EnergyChallenge Smart Building Zuid-Hollandplein1 zet de provincie de volgende stap om van het Provinciehuis een ‘smart building’ te maken.

€200.000,- voor lager energieverbruik en meer comfort

Vanuit de challenge is in totaal €200.000,- beschikbaar voor metingen/toepassingen die zorgen voor een lager energieverbruik en meer comfort. Dit bedrag is verdeeld over 3 percelen: energieverbruik, comfort of een combinatie van beide onderwerpen.

Slimmere systemen en goed advies

Denk aan centrale (of juist decentrale) energie en comfort-meting. Of juist een meer autonoom en slimmer elektriciteits- en klimaatbeheersingsysteem.

En advies aan onze onderhoudsmensen, maar ook aan de gebruikers van het gebouw. Ook willen we onderzoeken hoe we kunnen bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van de medewerkers. Dit kan variëren van een oplossing om een beschikbare werkplek te vinden tot de mogelijkheid de temperatuur op je eigen werkplek in te kunnen stellen.

Meedoen?

De EnergyChallenge staat open tot 2 november. De volledige uitvraag staat op TenderNed.

Bronnen: Innovation Quarter en Zuid-Holland.nl