UPDATES

Wegwijs in de informatieplicht

Door Redactie - 11 februari 2019

Tags:

Het Carmelcollege, de gemeente Arnhem en Facilicom Energiemanagement gaan hun ervaring met de informatieplicht komende maanden met het bredere werkveld delen. Zo hopen zij, aan de hand van hun eigen praktijk, andere scholen en gemeenten vooruit te helpen.

Dit bericht verscheen eerder op Bouwstenen.

De informatieplicht in het kader van de Wet Milieubeheer geldt voor vrijwel alle 1.600 locatie van VO-scholen en ongeveer 25% van de 6.000 PO-locaties (=1.500 locaties). Ook veel locaties in eigendom van gemeenten vallen onder de informatieplicht.

Erkende maatregelen

Scholen en gemeenten moeten voor 1 juli 2019 in beeld hebben of ze al dan niet alle energiemaatregelen hebben getroffen die zich in 5 jaar terugverdienen; de zogenaamde ‘erkende maatregelen’ en dit invoeren in een landelijk eLoket. Het gaat om maatregelen als het gebruik van energieregistratie en bewakingssystemen, spouwmuurisolatie en het automatisch uitschakelen van de ventilatie als het gebouw niet wordt gebruikt.

Stap voor stap volgen

Het Carmelcollege, de gemeente Arnhem en Facilicom proberen in maart 2019, als het eLoket is opengesteld, een eerste case te hebben afgerond en ruim voor 1 juli 2019 alle gegevens te hebben aangeleverd. Volg de nieuwsbrief van Bouwstenen om hen stap voor stap te volgen.

Meer informatie

Bron: Bouwstenen