UPDATES

Webinar – Informatieplicht energiebesparing eLoket

Door Redactie - 18 maart 2019

Tags:

Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen (inrichtingen) om energie te besparen. In 2019 verandert deze regelgeving. Naast de bestaande energiebesparingsplicht komt er een informatieplicht voor inrichtingen die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent) per jaar verbruiken. Met de informatieplicht willen de overheid én het bedrijfsleven energie besparen stimuleren.

Alle bedrijven en instellingen die onder de informatieplicht energiebesparing vallen, moeten uiterlijk 1 juli 2019 in eLoket van RVO.nl rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben getroffen. De Erkende Maatregelenlijsten energiebesparing (EML) zijn het uitgangspunt. Deze bevatten voor 19 bedrijfstakken energiebesparende erkende maatregelen.

Doel webinar

Het webinar vindt plaats op 19 maart om 19.00 uur.

Tijdens het webinar Informatieplicht energiebesparing eLoket hoort u wat de informatieplicht inhoudt, voor wie die geldt en hoe het rapporteren in eLoket in zijn werk gaat. Stel tijdens het webinar bovendien live uw vragen aan onze adviseurs.

Voor wie geldt de informatieplicht?

Bedrijven en instellingen die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent) per jaar verbruiken. Met het stappenplan informatieplicht energiebesparing controleert u snel of uw bedrijf of instelling aan de informatieplicht moet voldoen.

Programma webinar

Vanaf 19.00 uur presentaties door Stef Strik van het ministerie Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Frerik van de Pas van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Chatten

Gedurende het gehele webinar kunt u chatten met adviseurs van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Kenniscentrum InfoMil. Veel gestelde vragen zullen we bovendien live beantwoorden.

Aanmelden

Aanmelden voor het webinar morgen kan hier!

Meer informatie

Kijk op www.rvo.nl/informatieplicht

Bron: RVO.nl