Workshop over ‘de rol van bodemenergie bij de energietransitie’


Wat kan bodemenergie doen voor bedrijven, gemeenten en provincies die werk willen maken van een duurzame energievoorziening? Over die vraag gaat de workshop die Gebruikersplatform Bodemenergie op donderdag 3 oktober organiseert in het Stadhuis van Zwolle.

Dit bericht verscheen eerder op Gebruikersplatform Bodemenergie.

De workshop is niet alleen interessant voor eindgebruikers, maar zeer zeker ook voor beleidsmedewerkers, zoals energiecoördinatoren en energie-adviseurs, medewerkers bij de overheid (provincie en gemeente), en leidinggevenden van technische en facilitaire Diensten.

Ervaringsdeskundigen

Voor deze workshop met de titel ‘De rol van bodemenergie in de energietransitie’ zijn  meerdere sprekers uitgenodigd die veel ervaring hebben met verduurzaming van gebouwen. Onder andere Richard Tieskens, voormalig Directeur Vastgoedbeheer Rijksvastgoedbedrijf, en Monique Schuttenbeld, wethouder voor onder meer Energietransitie in Zwolle, weten veel te vertellen over dat thema. Er wordt ook verteld hoe de gemeente Zwolle aardgasvrij wordt en welke rol bodemenergie speelt in hun beleid.

Verder krijgen de deelnemers een presentatie over het gebruik van WKO (warmte- en koudeopslag, oftewel bodemenergie) bij vier gebouwen in het middeleeuws stadcentrum van Zwolle. Het project is een voorbeeld voor andere panden die de verduurzamingsslag nog moeten ondergaan.

Het volledige programma van de workshop is hier te bekijken.

Voor leden van het Gebruikersplatform Bodemenergie is de toegang gratis.
De toegang voor niet-leden bedraagt €200,–.

Details

Datum: 3 oktober 2019
Tijdstip: 13.30 uur – 18.00 uur
Locatie: Stadhuis Zwolle, Panoramazaal, Grote Kerkplein 15 in Zwolle
Kosten: deelname is gratis voor leden GPB, €200,– voor niet-leden

Aanmelden voor de workshop kan via deze link.

Bron: Gebruikersplatform Bodemenergie

Beeld : Gebruikersplatform Bodemenergie / Gebruikersplatform Bodemenergie