Factsheets over technieken aardgasvrij maken gebouwde omgeving


Het Expertise Centrum Warmte (ECW) heeft een serie factsheets gemaakt over technieken die veel toegepast worden voor het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving, over energiebronnen en over maatregelen die je in de gebouwen kunt nemen.

Dit bericht verscheen eerder op Expertise Centrum Warmte.

Gemeenten kunnen deze factsheets gebruiken bij het maken van hun Transitievisie Warmte. Deze informatie van het ECW hoort bij de Leidraad voor gemeenten. Er zijn nu 11 factsheets over technieken beschikbaar, onderverdeeld over de thema’s ‘energiebronnen’ en ‘gebouwmaatregelen’.

Het ECW maakte deze factsheets samen met het Kennis- en Leerprogramma Aardgasvrije Wijken. Verder is gebruikgemaakt van expertise van marktpartijen, brancheorganisaties, Milieu Centraal en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Daarnaast heeft de adviesraad van het ECW commentaar en aanvullingen gegeven en hebben de betrokken ministeries voor een aantal beleidszaken de factsheets gecontroleerd. Voor de leesbaarheid heeft Milieu Centraal een redactieslag uitgevoerd. Het ECW heeft alle input en de eigen kennis verwerkt tot een objectief beeld van deze technieken. Het ECW heeft de eindverantwoordelijkheid voor deze factsheets.

Bekijk hier alle factsheets!

Bron: Expertise Centrum Warmte