Genomineerden Facilitaire Benchmark Awards 2019 bekend


De genomineerden voor de Facilitaire Benchmark Awards 2019 zijn bekend. Ook dit jaar worden de awards weer in twee categorieën uitgereikt. In de categorie ‘Beste Integrale Prestatie’ zijn er drie nominaties, te weten: a.s.r., Gemeente Groningen en HAN University of Applied Sciences. Voor de award ‘Best Verbeterde Prestatie’ zijn er ook drie genomineerden, namelijk: FrieslandCampina, KPMG en Tilburg University. De uitreiking vindt plaats tijdens het middagprogramma van de 8e editie van Benchmark XL op 31 oktober 2019 in het Tobacco Theater te Amsterdam.

Dit bericht verscheen eerder op FMN.

De Facilitaire Benchmark Awards worden uitgereikt als traditionele afsluiting van het benchmarkseizoen en zijn in het leven geroepen om kosteninzicht en prestatieverbetering door benchmarking te bevorderen.

Award ‘Beste Integrale Prestatie’

De award ‘Beste Integrale Prestatie’ wordt toegekend aan de organisatie die zowel een efficiënt ruimtegebruik laat zien als over de gehele linie een passend kostenniveau bij de geleverde kwaliteit heeft. Vorig jaar ging de prijs in deze categorie naar a.s.r. De verzekeringsmaatschappij is ook dit jaar weer voor de award genomineerd en neemt mogelijk voor het derde jaar op rij de prijs mee naar huis.

Award ‘Best Verbeterde Prestatie’

Voor de categorie ‘Best Verbeterde Prestatie’ kijkt de jury naar de organisatie die zichzelf het meest heeft verbeterd ten opzichte van het voorgaande benchmarkjaar. Ook hier worden ruimtegebruik en de kosten in relatie tot kwaliteit meegewogen. Deze award werd vorig jaar gewonnen door Hogeschool Utrecht.

Lancering eerste Nederlandse Workplace Index

Tijdens Benchmark XL 2019 wordt ook de eerste Nederlandse Workplace Index gelanceerd. Dit is een overzicht met de belangrijkste kengetallen over de omvang, bezettingsgraad, productiviteit en beleving van de werkplek. Ook de opbouw van de gemiddelde Nederlandse werkomgeving wordt besproken in deze index.

Bron: FMN