Nog tien projecten in de race voor Techniek Nederland Innovatie Award


Het vakblad E&W Installatietechniek heeft tien projecten genomineerd voor de Techniek Nederland Innovatie Award. De kanshebbers zijn inventieve en technisch hoogstaande projecten die relevant zijn voor maatschappelijke vraagstukken. Branchegenoten en het publiek kunnen tot 20 december online hun stem uitbrengen op één van de tien genomineerden. Het is voor de derde keer dat Techniek Nederland de verkiezing van de Innovatie Award organiseert. Op 4 februari zal voorzitter Doekle Terpstra tijdens de installatievakbeurs VSK 2020 de winnaar bekendmaken.

Dit bericht verscheen eerder op Techniek Nederland.

Pitch tijdens VSK 2020

Techniek Nederland organiseert tijdens VSK 2020 een speciaal Innovatiecongres. De drie genomineerden op wie online het meeste is gestemd, krijgen dan de gelegenheid hun branchegenoten tijdens een korte pitch ervan te overtuigen dat hún project de Innovatie Award verdient. Vervolgens bepalen de aanwezigen wie er met de Innovatie Award naar huis gaat. De hoofdprijs bestaat uit een cheque die besteed kan worden aan ontwikkeling en innovatie. Daarnaast ontvangt de winnaar een kunstwerk en een bezoek aan een internationaal hightechbedrijf. Ongetwijfeld levert de Innovatie Award het winnende bedrijf ook de nodige publiciteit op in de vak- en publieksmedia.

De genomineerden

De tien genomineerde projecten zijn:

  1. De Willem en De Zwijger – BAM Wonen
  2. Aardwarmte glastuinbouw – Batenburg Techniek, Aardwarmte Vogelaer, AAB, Verkade Klimaat, BE de Lier
  3. De energieproeftuin – Loohuis Installatiegroep
  4. De lantaarnpaal denkt mee – Dynniq
  5. In zeven dagen energieneutraal – Breman Installatiegroep
  6. Goede doelen Loterijen – HOMIJ Technische Installaties
  7. ZorgMedia-systeem – SPIE
  8. Amphia Ziekenhuis – Unica en ENGIE (als onderdeel van consortium FourCare)
  9. Duurzaam van schip naar schap – Heinen & Hopman Installaties
  10. Van Viskotter naar woonschip – Bas Krom Scheepstechniek, architect Bob van Wely en GreenTec Sense

Bescheidenheid

Volgens Doekle Terpstra is de Techniek Nederland Innovatie Award belangrijk voor alle bedrijven in de technische sector: ‘Dagelijks zijn installateurs en technisch dienstverleners bezig met technische hoogstandjes. Ze maken Nederland duurzamer, veiliger, comfortabeler en bereikbaarder. De Innovatie Award zet die projecten in de schijnwerpers. Dat is nodig, want het is hoog tijd dat we onze bescheidenheid opzijzetten. Voor het oplossen van de grote maatschappelijke vraagstukken is de technieksector onmisbaar.’

Bron: Techniek Nederland

Beeld Innovatie Award: Pixabay / Michal Jarmoluk