De Week van de Circulaire Economie


Van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari 2020 staat Nederland volledig in het teken van de circulaire economie. Circulaire koplopers organiseren allerlei evenementen om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie.

Dit bericht verscheen eerder op Circulaire Bouweconomie.

Ook Rijkswaterstaat doet mee aan de landelijke Week van de Circulaire Economie, Tour Circulair. Bekijk hieronder het programma-overzicht.

Programma

Maandag 3 februari 2020 – De week start op maandag tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) in de Fokker Terminal in Den Haag. Het Transitieteam Circulaire Bouweconomie organiseert een debat over circulair ontwerpen. Rijkswaterstaat verzorgt eveneens enkele sessies.

Ook worden deze dag de Circular Awards 2020 uitgereikt.

Dinsdag 4 februari 2020

Rijkswaterstaat – Klimaatneutrale en circulaire infraprojecten: Hoe dan?!

Rijkswaterstaat organiseert een bijeenkomst in het LEF Future Center van Rijkswaterstaat in Utrecht. Hier staat centraal hoe we met de sector de transitie naar circulaire en klimaat neutrale infrastructuur gaan realiseren. Een vol programma met onder andere een kick-off van de strategie klimaat neutrale en circulaire rijks infraprojecten 2030, de laatste kennis en concrete tools om meteen aan de slag te gaan. Inspiratie en ruim voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten. RWS nodigt u uit om deel te nemen. Bekijk het volledige programma en meld u nu aan voor de workshops en de circulaire escape room. (Het aantal plaatsen per workshop is beperkt).

RVO organiseert een bijeenkomst over financiering van circulair bouwen, in Amersfoort.

Circulair ondernemen met RVO.nl

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland houdt dinsdag 4 februari de bijeenkomst ‘Circulair ondernemen met RVO.nl’ in Amersfoort. Bent u een consultant, adviseur of intermediair op het gebied van circulaire economie? En wilt u uw klanten of bedrijf nog beter informeren over de fiscale voordelen die RVO.nl biedt? Tijdens de bijeenkomst kunnen de aanwezigen onder andere kennis maken met de financiële kansen die de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) bieden voor ondernemers die investeren in de circulaire economie. Ook komt de subsidieregeling DEI+-CE (Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie) voor circulair ondernemen aan bod.

Meer informatie over deze informatiebijeenkomst via de site van RVO.

Woensdag 5 februari, donderdag 6 februari en vrijdag 7 februari 2020

Samen versnellen, op weg naar een klimaat neutrale en circulaire toekomst. Door het hele land worden bedrijfsexcursies georganiseerd. Bekijk het parcours en meld u aan.

Rijkswaterstaat organiseert op 5 en 6 februari ook diverse bijeenkomsten en excursies. Op 5 februari onder andere excursies naar RENEWI Nieuwegein en Greenhouse Utrecht, op donderdag 6 februari excursies waterschap Rijn en IJssel in Zutphen over het nieuwe restmateriaal bioplastic Kaumera, en Hotel Jakarta Amsterdam.

Donderdag 6 februariDuurzaam Gebouwd jaarcongres in Assen. Transitieteam Circulaire Bouweconomie verzorgt 2 sessies (Workshop 10) en lanceert 2 nieuwe publicaties.

De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van het Versnellingshuis Nederland circulair!, financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De uitvoerende partijen zijn Het Groene Brein en MVO Nederland.

Bron: Circulaire Bouweconomie

Beeld Logo Week van de CE-600x600: WeekvandeCE / WeekvandeCE