Symposium over SCENARIO2040: hoe ziet de wereld eruit in 2040?


Techniek Nederland, TVVL, OTIB en ISSO organiseren op 19 maart een symposium rondom SCENARIO2040 in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Deze studie geeft weer hoe de wereld en de markt er in 2040 uit kunnen zien en geeft tot stof tot nadenken. Niet alleen voor de technische sector, maar zeker ook voor andere sectoren, opdrachtgevers, kennisinstellingen en overheden.

SCENARIO2040 is geen toekomstvoorspelling, maar beschrijft de mogelijke maatschappelijke situatie in 2040. Het rapport, dat op de website van Connect2025 te downloaden is, baseert zich daarbij op twee sterk uiteenlopende beleidsrichtingen. Op het symposium wordt de inhoud van het rapport ‘Blik op 2040 vanuit de technische sector’ besproken en wordt in gegaan op het belang van het denken in scenario’s.

Bekijk hier het programma van het symposium.

Aanmelden voor het symposium kan via de website van Techniek Nederland.