UPDATES

Creatieve oplossingen gezocht om monumenten duurzaam te verwarmen

Door Redactie - 17 juni 2021

Tags:

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) is op zoek naar innovatieve en creatieve oplossingen om monumenten duurzaam te verwarmen. Daarmee wordt gehoopt dat de monumenten minder CO2 uitstoten en zo bijdragen aan het Klimaatakkoord. De oplossing wordt gezocht in een innovatiecompetitie: de SBIR (Small Business Innovation Research).

De SBIR

De SBIR is een competitie die creatieve ondernemers uitdaagt samen nieuwe producten en/of diensten te ontwikkelen voor de aanpak van een maatschappelijk vraagstuk, met financiële ondersteuning van de Rijksoverheid.

Er wordt gezocht naar een ondernemende, nieuwsgierige en frisse blik vanuit de creatieve en innovatieve sector in de ruimste zin van het woord, met gevoel voor esthetiek. Of je nu modeontwerper of industrieel ontwerper bent, technisch of juist digitaal ontwerpt, meubels maakt, (interieur)architect bent, werkt met natuurlijke materialen, als kunstenaar of als theaterbouwer, of je jezelf ziet als innovator: je bent welkom om een goede oplossing voor te leggen die voldoet aan de voorwaarden. Samenwerking tussen bedrijven en de creatieve/innovatieve industrie is een must.

Voel je je aangesproken?

De oplossingen kunnen creatieve nieuwe functies zijn vanuit zowel de high- als de lowtech wereld, aanpakken op het gebied van bewustwording of aansprekende ideeën gericht op de klantreis. Ben je ondernemend, voel je je aangesproken, heb je eigen ideeën en ga je graag de samenwerking aan? Lees dan meer over deze SBIR-regeling. De regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed