UPDATES

Zet ook de knop om, juist in de utiliteitsbouw!

Door Redactie - 5 mei 2022

Tags:

Onder de naam ‘Zet ook de knop om’ is de Rijksoverheid een landelijke campagne om gestart om huishoudens en ondernemers met praktische besparingstips te stimuleren om op korte termijn energie te besparen. Voor woningeigenaren komt het kabinet met het Nationaal Isolatieprogramma om 2,5 miljoen woningen te isoleren. Als we er met zijn allen werk van maken om deze zomer de gebouwde omgeving versneld te isoleren, dan kunnen we komende winter veel gas en energie besparen.

Minister Rob Jetten: ‘Energiebesparing (…) is goed voor je portemonnee, het klimaat én het helpt ons om minder afhankelijk te worden van gas uit Rusland. Daarom zetten we energiebesparing de komende tijd bij iedereen op de kaart.’

De verduurzamingscoalitie slaat de handen ineen bij de verduurzaming in de gebouwde omgeving en de versnelling van energiebesparing op de korte termijn. Het kabinet doet daarnaast een klemmend beroep op Nederlandse bedrijven en ondernemers om mee te doen door bijvoorbeeld energie te besparen op de verlichting, verwarming en/of ventilatie van bedrijfspanden. De campagne wordt ondersteund door een brede maatschappelijke coalitie die zich zal inspannen om kennis te delen, communicatie te intensiveren en activiteiten te versnellen en beter met elkaar te verbinden.

Minister Hugo de Jonge: ‘In circa 200 Rijkskantoren gaat de verwarming gemiddeld 2 graden lager in de winter en wordt minder gekoeld in de zomer.’

Wil je verder kijken naar wat jij als partij rondom de gebouwde omgeving kan doen? Kijk dan verder op de website van Zet ook de knop om.