UPDATES

Tweede ronde van ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed is geopend

Door Redactie - 21 juni 2022

Tags:

De internetconsultatie voor de specifieke uitkering (SPUK) van het ontzorgingsprogramma verduurzaming maatschappelijke vastgoed is tot en met 8 juli geopend. Deze regeling voorziet in het verstrekken van een tweede specifieke uitkering aan provincies voor het instellen van een ontzorgingsprogramma dat kleine maatschappelijke vastgoedeigenaren kan begeleiden bij het verduurzamen van hun vastgoed. 

Provincies kunnen opnieuw een aanvraag schrijven om in aanmerking te komen voor de specifieke uitkering. Dat geld moeten zij inzetten om eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed te begeleiden bij het verduurzamen van hun gebouwen.

De doelgroep van dit ontzorgingsprogramma zijn kleine maatschappelijk vastgoedeigenaren in onder meer het gemeentelijk vastgoed, primair en voortgezet onderwijs, de zorg en de culturele instellingen. Zij kunnen begeleid en geadviseerd worden bij de verduurzaming van hun vastgoed.

De 2e tranche van de Regeling specifieke uitkering ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed gaat open van 3 oktober tot en met 24 oktober 2022. Het totale budget is dit keer € 17 miljoen (bij de vorige tranche € 24 miljoen).

Meer informatie: