UPDATES

Verduurzamers verenigd in nieuw ‘gilde’

Door Redactie - 29 maart 2023

Tags:

Wie verduurzaamt is (nog) vaak die enkeling in zijn organisatie die zich hier specifiek voor inzet. Bij het Platform Duurzame Huisvesting komen we als gelijkgestemden bij elkaar, maar nog altijd als vertegenwoordigers van partnerorganisaties en achterbannen. Met de lancering van het Gilde van verduurzamers is een nieuwe beroepsvereniging in het leven geroepen waarvan bedenkers, makers en uitvoerders van verduurzaming op persoonlijke titel lid kunnen worden.

Één van de initiatiefnemers, John Lens, is ook partner van Platform Duurzame Huisvesting. ‘We waren hier al een tijdje over in gesprek met een club uit verschillende organisaties en hebben besloten om dit plan werkelijkheid te maken: een beroepsvereniging voor verduurzamers. Het initiatief is nog jong, maar we krijgen van alle kanten enthousiaste reacties en veel aanmeldingen.’

Voorzitter Suze Gehem: ‘Onze maatschappij heeft een schreeuwend tekort aan goede vakmensen om de verduurzaming van de gebouwde omgeving te realiseren. Van duurzame planvorming tot aan de uitvoering. Het gilde gaat daarom samen met talentvolle vakmensen aan de slag om het verschil te maken, want alleen samen kunnen we grenzen verleggen en de ambitieuze doelstellingen behalen.’

Je kan je bij het Gilde aanmelden via de website. Via de nieuwsbrief blijf je ook op de hoogte over aankomende evenementen.