UPDATES

Nieuwe verduurzamingsmethodiek ‘BespaarSamen’ beschikbaar

Door Redactie - 26 juni 2024

Tags:

BespaarSamen is een gezamenlijk initiatief van Techniek Nederland, ISSO, Dutch Green Building Council, TVVL en Platform Duurzame Huisvesting. Deze methodiek biedt gebruikers een datagedreven stappenplan om tot meetbare, financierbare en uitvoerbare verduurzaming te komen aan de hand van bewezen tools. Eén van die tools is de recent ontwikkelde Flexscan, dat helpt om netcongestie aan te pakken. Naast deze ontwikkelingen is er achter de schermen ook hard gewerkt aan de website. En goed nieuws, want deze is vanaf heden live!

Op de website Bespaarsamen.nu kan je terecht voor vragen, uitleg hoe BespaarSamen werkt en showcases inzien van gebruikers en hun ervaringen. Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is de Linkedin pagina opgezet. Hier worden updates geplaatst over de campagne en meer. Dus druk snel op de volgknop om niks te missen!

Optimale verduurzamingsreis zonder omwegen

BespaarSamen vormt een ecosysteem waarin je bij elke stap van het proces gebruikmaakt van de tools en kennis van gerenommeerde marktpartijen. Alle stappen zijn met elkaar verbonden, zodat je een optimale verduurzamingsreis doorloopt zonder omwegen en met een duidelijk overzicht. Hierbij word je begeleid door je installateur. Ook als je al stappen hebt gezet, kun je invoegen in de BespaarSamen-methodiek. Zo beschik je altijd over de relevante informatie om de juiste afwegingen te maken en beslissingen te nemen, ook wat betreft de financieringsvorm van je duurzame maatregelen. Door te werken met bewezen tools, hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden, wat het proces kosten- en tijdefficiënt maakt en je de zekerheid biedt dat je de juiste keuzes maakt.

6 slimme stappen die minder kosten, meer leveren en beter werken

  1. Monitoring en benchmarken
  2. Direct besparen
  3. Plannen en begroten
  4. Financieren
  5. Contracteren en realiseren
  6. Monitoren en optimaliseren

Aanvullende tool voor netcongestie: Flexscan

Netcongestie is een snelgroeiend probleem in ons elektriciteitsnetwerk. De overbelasting hiervan kan voor vertragingen en inefficiënties zorgen. Gelukkig zijn er oplossingen in ontwikkeling die helpen om dit probleem aan te pakken. Sustendo heeft de Flexscan ontworpen waarvan de pilot momenteel wordt getest.

Flexscan biedt automatisch inzicht in het dagelijkse elektriciteitsverbruik van een pand, inclusief verbruikspieken en hun oorzaken. Door gebruik te maken van datagedreven methodes en IT-gegenereerde data, kan Flexscan snel en eenvoudig de momenten en oorzaken van verbruikspieken identificeren. Dit helpt gebouweigenaren en beheerders om maatregelen te treffen tegen netcongestie, piekverbruik te verminderen, energiekosten te verlagen, en mogelijk meer capaciteit vrij te spelen voor uitbreiding van bedrijfsmiddelen.

Contact en BespaarSamen folder

De BespaarSamen folder is gratis te downloaden vanaf de bespaarsamen.nu website!

Voor vragen over de aanpak neem contact op met contact@bespaarsamen.nu. Voor vragen over de Flexscan kan contact worden opgenomen met m.witschge@technieknederland.nl (Marco Witschge).