Aanmeldformulier sessie ‘Normeren op werkelijk energiegebruik’

Als side-event voor de slotdag van het EZK-evenement ‘Partners in Energie-uitdagingen 2023’, organiseert Platform Duurzame Huisvesting samen met DGBC, TVVL en BZK een sessie over normeren op werkelijk energiegebruik.

Normeren op werkelijk energiegebruik krijgt steeds meer draagvlak naast energielabels die op de theoretische prestaties zijn gebaseerd. De WEii (Werkelijke Energie intensiteit indicator) is de methode die hier rekenregels en benchmarks voor geeft. Regelgeving zal echter energielabels blijven vragen. Met het EnergieKompas worden beide benaderingswijzen gecombineerd: het energielabel van een gebouw verbeteren om aan regelgeving te voldoen en continu bewaken dat het gebouw ook presteert zoals de theorie voorspelt. Tenslotte zal ingegaan worden op het verkrijgen van energieverbruiksdata van gebouwen: wat gaat het DVU (Datastelsel Verduurzaming Utiliteitsbouw) leveren? En hoe ziet de aanstaande EU en nationale regelgeving er uit? BZK zal hier op ingaan, zoals op de portefeuille-aanpak en de renovatiestandaard die onlangs aangekondigd zijn.

Met: Bert Elkhuizen (TVVL/ INNAX), Martin Mooij (DGBC), Selina Roskam (BZK)

Datum : 26-01-2023
Tijd : 10:00-11:45
Locatie:
Gooiland
Emmastraat 2
1211 NG Hilversum

Let op: inschrijving bij het hoofd-event is noodzakelijk voor toegang tot de locatie. Zie daarvoor tekst en link onder het formulier.

Slotdag EZK-evenement ‘Partners in Energie-uitdagingen 2023’

Aansluitend organiseert het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat op 26 januari 2023 de slotdag van ‘Partners in Energie-uitdagingen 2023’. Werk je – nu of binnenkort – als ondernemer of binnen de gemeente aan hernieuwbare warmte? Duurzame energie-opwek? Of het besparen van energie? Dan wil je dit evenement niet missen. De slotdag vindt op dezelfde locatie plaats.

Wil je je aanmelden voor dit evenement? Dat kan via (EZK Energie Event 2023).