Webinar over nieuwe praktijkgids voor Energie Prestatie Contracten


De Europese Commissie organiseert in samenwerking met het  Environment Finance Initiative van de VN een webinar over de nieuwe Praktijkgids voor Energie Prestatie Contracten (Practitioner’s Guide on Energy Performance Contracts). Het webinar vindt plaats op woensdag 4 juli, van 11.00 tot 13.00 uur.

Eurostat, het bureau voor de statistiek van de Europese Commissie, en de Europese Investeringsbank (EIB) lanceerden op 8 mei een nieuwe gids over de statistische behandeling van energieprestatiecontracten. De gids legt in detail uit hoe deze contracten werken en geeft een duidelijk overzicht van de mogelijke impact op de overheidsfinanciën. Dit zal de overheid helpen bij het nemen van beter geïnformeerde beslissingen bij het voorbereiden en aanbesteden van hun EPC’s.

Sprekers zijn  Robert Pernetta, directeur-generaal Energie van de Europese Commissie, en Julia Kennedy van de Europese Investeringsbank, evenals vertegenwoordigers van de private banking-sector. Er zal tijd zijn voor vragen bij elke spreker.

Het webinar is in het Engels  en zal worden gemodereerd door Adrien Bullier van EASME.

Dit webinar wordt georganiseerd door het Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME) als onderdeel van het Sustainable Energy Investment Forums initiative, gefinancierd door het Horizon 2020-programma van de Europese Unie.

Aanmelden kan tot dinsdag 3 juli.

Bron: Europese Commissie

Beeld : Freepik / jannoon028