18 november 2021

Kennisplatform Binnenklimaattechniek overhandigt petitie aan vaste Kamercommissie VWS

Kennisplatform Binnenklimaattechniek heeft op dinsdag 26 oktober de petitie ‘Meten is weten’ aan de leden van de vaste Kamercommissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport overhandigd. Hierin wordt gepleit dat er meer overheidsmaatregelen nodig zijn voor een gezond binnenklimaat.
25 juni 2021

Update voor Programma van Eisen Gezonde Kantoren

Hoe worden kantoren gezonde werkomgevingen? Met het vernieuwde Programma van Eisen (PvE) Gezonde Kantoren krijg je als gebouweigenaar, bouwer en installateur handvatten om een gezond, comfortabel en productiviteitsbevorderend binnenklimaat te waarborgen.
11 juni 2021

Coronacrisis heeft nog weinig invloed op totale facilitaire kosten per vierkante meter

De kosten van de facilitaire dienstverlening blijven vrijwel gelijk, ondanks de coronacrisis. De verwachting is dat er de komende jaren een blijvende impact zichtbaar zal worden.
10 februari 2021

Kennisuitwisseling blijft speerpunt voor Gebruikersplatform Bodemenergie

‘Ons doel, om van de eindgebruiker een kundige en mondige gesprekspartner te maken, is nog lang niet bereikt’, zegt Dick Westgeest, voorzitter van het Gebruikersplatform Bodemenergie
2 november 2020

Praktijkvoorbeeld: ‘Eemnes bespaart op energie, niet op kwaliteit’

Eemnes wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Om aan die ambitie te voldoen moest de sporthal verduurzamen. De gemeente koos ervoor een multifunctioneel energieneutraal gebouw te bouwen. 'In dit gebouw moesten leefbaarheid en duurzaamheid hand in hand gaan'.