14 juli 2022

Duovoorzitters: ‘Meer ambitie en richting bij de verduurzaming van utiliteitsgebouwen’

De samenwerkingstafel binnen de programmalijn Utiliteitsbouw wordt bestierd door twee voorzitters: Annemarie Küppers en Claudia Reiner, ondersteund door secretaris Selina Roskam. 'We vullen elkaar aan, het klikt omdat we dezelfde positieve energie hebben voor dit vraagstuk: dat maakt ons een goed tandem.'
21 januari 2021

Woningen verduurzamen nu ook mogelijk met BREEAM-NL

Speciaal voor het verduurzamen van bestaande woningen is er nu ook een BREEAM-NL beoordelingsrichtlijn beschikbaar: BREEAM-NL In-Use Woningen. Het is de lokale variant van het internationale BREEAM In-Use Residential.
13 januari 2021

‘Met een combinatie van groen en techniek gebouwen verduurzamen’

De Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) is één van de nieuwe leden van Platform Duurzame Huisvesting (PDH). Directeur Egbert Roozen: ‘We zien veel in de combinatie van groen en techniek om gebouwen te verduurzamen.’
21 september 2020

Praktijkvoorbeeld: Tuincentrum De Bosrand is letterlijk en figuurlijk groen

De tendens om volledig gasloos te bouwen wint steeds meer terrein. Afgelopen maart opende in Oegstgeest het volledig gasloze tuin- en distributiecentrum De Bosrand. Twee grote lucht-waterwarmtepompen leveren de benodigde warmte, een ondergrondse waterbuffer van 500 m3 plus hydrofoorpomp zijn er voor de beregening, en het tuincentrum krijgt 2.200 zonnepanelen.
15 september 2020

Timmermans gaat in op Paris Proof Commitment tijdens Dutch Green Building Week

Frans Timmermans is op 22 september te gast in de online talkshow Green Talks tijdens de Dutch Green Building Week. Hij zal dan onder andere reactie geven op het Paris Proof Commitment van DGBC.
24 juli 2019

Praktijkvoorbeeld: Nieuwbouw Aeres Hogeschool Almere stap dichter bij realisatie

De nieuwbouw van Aeres Hogeschool Almere wordt een toonaangevend gebouw op het gebied van klimaatadaptatie (groen), duurzaamheid (warmte, energie, materialen), circulariteit en gezondheid. Dankzij een bijdrage uit het programma Almere 2.0 kunnen extra maatregelen hiervoor gerealiseerd worden.
28 juni 2019

Praktijkvoorbeeld – Ook zwembaden en sporthallen van het gas af

Niet alleen bedrijven en huishoudens moeten op termijn over van gas op groene stroom. Ook zwembaden en sportaccommodaties staan voor deze uitdaging. Hellebrekers ontwerpt, realiseert, onderhoudt en beheert gasloze zwembaden en sporthallen en werkt zo aan accommodaties van de toekomst.
18 juni 2019

Praktijkvoorbeeld – Beter leefklimaat door aanleg groendak Delftse Poort

CBRE Global Investors heeft in samenwerking met gemeente Rotterdam en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard een groendak aangelegd op het dak van Delftse Poort. De opslag van regenwater draagt bij aan een beter leefklimaat in het Rotterdam Central District (RCD) dat vooral in de zomer een hittegebied is.