13 maart 2024

Nieuwe secretaris, compleet bestuur

Met de komst van Martine de Vaan als nieuwe secretaris is het bestuur weer compleet. Een mooi moment om (opnieuw) kennis te maken! Want wat is hun motivatie geweest om zich aan te melden bij PDH, hoe in te spelen op alle ontwikkeling en kansen, en wat gaat de koers zijn die Platform Duurzame Huisvesting (PDH) gaat varen?
12 juli 2023

Verbinding van privaat en publiek rondom samenwerkingstafel utiliteitsbouw

Verduurzaming van utiliteitsgebouwen stuit op obstakels als financiering, het missen van kennis en capaciteit, netcongestie, langzame besluitvormingsprocessen en krapte bij uitvoerende partijen. Tijdens de tweede bijeenkomst van de samenwerkingstafel utiliteitsbouw was de eerste conclusie: na de huidige crisissen volgen nieuwe uitdagingen en we zullen moeten samenwerken om op de toekomst voorbereid te zijn.
16 november 2022

Techniekbranches willen samen 60.000 vacatures invullen

Door het tekort aan technici dreigt de uitvoering van onder meer de energietransitie en de bouwopgave vast te lopen. Daarom lanceren vijf technische sectoren in samenwerking met VNO-NCW en MKB-Nederland het ‘Aanvalsplan Techniek’ met tal van onconventionele maatregelen.
14 juli 2022

Duovoorzitters: ‘Meer ambitie en richting bij de verduurzaming van utiliteitsgebouwen’

De samenwerkingstafel binnen de programmalijn Utiliteitsbouw wordt bestierd door twee voorzitters: Annemarie Küppers en Claudia Reiner, ondersteund door secretaris Selina Roskam. 'We vullen elkaar aan, het klikt omdat we dezelfde positieve energie hebben voor dit vraagstuk: dat maakt ons een goed tandem.'
8 juni 2022

Minister De Jonge: ‘Ambitie om een duurzame woning voor iedereen mogelijk te maken’

Met de nieuwe plannen van minister De Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening moet voor iedereen een duurzame woning binnen handbereik komen. Om dit te realiseren, worden verschillende maatregelen genomen, waaronder het aanpakken van alle slecht geïsoleerde woningen en gebouwen voor 2030.
5 mei 2022

Zet ook de knop om, juist in de utiliteitsbouw!

Onder de naam ‘Zet ook de knop om’ is de Rijksoverheid een landelijke campagne om gestart om huishoudens en ondernemers met praktische besparingstips te stimuleren om op korte termijn energie te besparen.
17 januari 2022

Claudia Reiner, boegbeeld van Platform Duurzame Huisvesting, wordt erelid van Techniek Nederland

Claudia Reiner, boegbeeld van Platform Duurzame Huisvesting, nam eind vorig jaar afscheid als vicevoorzitter van Techniek Nederland. Nu is ze uitgeroepen tot Erelid van de vereniging. ‘Claudia heeft met veel inzet en betrokkenheid Techniek Nederland én de sector een enorme impuls gegeven.’